Fitness

Maar wat is Fitness nu eigenlijk?

Fitness is een verzamelterm voor sportactiviteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt, en is ruwweg te splitsen in twee trainingen:
cardiotraining en krachttraining.

cardiotraining

Cardiotraining is de training van het hart- en vaatstelsel, waardoor je het uithoudingsvermogen verbetert. Hierdoor verbeter je niet alleen je conditie maar ook lenigheid, coördinatie en snelheid. Cardiotraining doe je op speciale cardioapparatuur, zoals een loopband, crosstrainer, hometrainer, roeimachine, stepmachine.

Natuurlijk kun je cardiotraining ook buiten doen door bijvoorbeeld te gaan hardlopen, fietsen of touwtje springen.

Krachttraining


Krachttraining is de training van de spieren, waardoor de spiermassa aansterkt of groeit.
Bij krachttraining maak je gebruik van krachttrainings-apparatuur  of gewichten zoals dumbells en halters waarmee je de spiermassa en je kracht versterkt.

Een leuk fitnessweetje voor mensen die willen afvallen: ga niet alleen voor die cardiotraining, maar richt je ook op krachttraining (spieruithoudingsvermogen).

Spieren verbruiken energie, dus door meer spieren te kweken verbrand je meer energie in rust én tijdens je cardio workout! Bovendien proportioneer je je lichaam, waardoor deze mooi in vorm blijft terwijl je afvalt!

Over het algemeen is fitness er dus op gericht het lichaam te belasten, waardoor de belastbaarheid vergroot wordt. Met het juiste programma en onder goede begeleiding zorgen fitness activiteiten ervoor dat het lichaam terug in balans komt!

Dit kunnen je fitness doelstellingen zijn:

  • Verbetering algehele conditie
  • Vetverlies
  • Krachttoename
  • Spiergroei
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen
  • Coördinatie
  • Sociale Contacten

Ook de sociale contacten zijn een belangrijk aspect bij fitness, want het moet ook vooral leuk zijn en je houdt het gemakkelijker vol als je het naar je zin hebt en tussen leuke mensen sport.

Fitness is geschikt voor:
Fitness is geschikt voor iedereen.
Of je nou 12 of 70 jaar bent, fitness is voor iedereen uitvoerbaar. Als je voor het eerst gaat sporten of als je al een topconditie hebt, fitness kan iedereen. Je kunt alles op je eigen tempo doen, op je eigen niveau en je kunt je eigen tijd indelen. Je kunt samen fitnessen met een vriend of vriendin maar je kunt ook alleen gaan sporten.

Fitness Kleding
Fitnesskleding, wat draag je tijdens je fitnesstraining? Bij fitness draag je vooral sportkleding waar jij je lekker in voelt. Goede fitnesskleding is ademend, voert je transpiratie-vocht af, droogt snel
Fitness Accessoires
Fitness Accessoires Halters Dumbels Matjes Springtouw Yogaballen Dit is allemaal verkrijgbaar in onze winkel. Natuurlijk ook verkrijgbaar op onze website [caption id="attachment_4902" align="alignnone" width="167"] WebShop Topsport Oldenzaal[/caption]