Tennis

Materiaal

Moderne tennisrackets worden gemaakt van diverse kunststoffen. De basis van tennisrackets is meestal een combinatie van graphite en glasfiber. Andere kunststoffen die in tennisrackets worden toegepast zijn: kevlar, carbon en titanium.
– Graphite: Licht en goede trillingsdempende eigenschappen
– Glasfiber: Flexibel
– Kevlar: Stug, licht en goede trillingsdempende eigenschappen
– Carbon: Licht en stug
– Titanium: Stug, goede trillingsdempende eigenschappen

Bladgrootte

Over het algemeen geldt: hoe groter het blad, hoe groter de sweetspot (ideale punt in het tennisracket om de bal te raken) en hoe kleiner de kans de bal off-center te raken. Het off-center raken van de bal heeft controleverlies als gevolg, verlies van balsnelheid maar zeker ook eerder vervelende pijn in de slagarm.

Gewicht

Het gewicht van een tennisracket varieert tussen 235 en 360 gram. Een zwaarder tennisracket absorbeert door zijn grotere massa meer dan een licht tennisracket en zorgt bovendien voor meer lange en vloeiende slagen. Voordelen van een licht tennisracket zijn een snellere balbehandeling en door het lage gewicht raak je minder snel vermoeid. Een lichter racket zorgt er ook voor dat je makkelijker snelheid aan een bal mee kunt geven wanneer je een kortere slag hebt.

Ook het balanspunt van een tennisracket is een belangrijk gegeven om op te letten. Een topzwaar racket helpt je om de slag af te maken terwijl een racket waarvan het gewicht meer in het handvat ligt juist voor meer controle zorgt.

Gripmaat

Het allerbelangrijkste aspect van de gripdikte is het feit of het tennisracket comfortabel in de hand ligt. Een te kleine grip zal aanleiding geven om in de grip te knijpen, omdat de grip in de hand kan gaan draaien als de bal niet goed wordt geraakt. Wanneer de grip te groot is moet de grip eveneens stevig vast worden gehouden. In beide gevallen levert dit een gespannen slag op. Daarbij raakt de arm eerder vermoeid.

Racketonderhoud

Het is belangrijk om regelmatig de grip van je tennisracket te vervangen. Door de slijtage, transpiratie, weersomstandigheden en vuil wordt de grip gladder. Gevolg is minder grip en kans op blessures.
Een goed tennisracket is belangrijk, maar een goede bespanning is zeker zo belangrijk

Tenniskleding
Tenniskleding is ruim vertegenwoordigt als assortiment in de winkel van Topsport Oldenzaal. Natuurlijk kunt u het ook verkrijgen in onze webshop.
Tennisballen
De belangrijkste attributen die je nodig hebt om te tennissen zijn een tennisracket en tennisballen. Tennisrackets zijn er in allerlei soorten en maten, maar geldt
Tennisrackets
Een enorme hoeveelheid modellen, verschillende bladformaten en het gebruik van high tech materialen en systemen maken de keuze van het juiste racket er niet makkelijker
Tennisschoenen
Waaraan moet een tennisschoen voldoen Een verstandige tennisser draagt schoenen die geschikt zijn voor de baansoort waarop hij tennist. Op een stroeve baan (zoals een indoortapijtbaan)
Tennisschoen voetanalyse
De voetscan analyse is ervoor om u een goed beeld te geven welke stand uw voeten hebben en welke schoenen daar bij passen. Een verkeerde schoen