Tennisrackets

Een enorme hoeveelheid modellen, verschillende bladformaten en het gebruik van high tech materialen en systemen maken de keuze van het juiste racket er niet makkelijker op.

Toch is het van groot belang om de keuze van een tennisracket goed af te stemmen op het spelniveau en rekening te houden met individuele omstandigheden. Goede afstemming zorgt niet alleen voor meer spelplezier, maar verkleint ook de kans op pijnlijke en vaak langdurige blessures. De belangrijke eigenschappen van een tennisracket hebben alles te maken met het bladformaat, het gewicht en de stijfheid.

Bladformaat

Het bladformaat van tennisrackets is in 3 categorien in te delen:

  • Midsize: 85 – 90 bsquare inch
  • Midplus: 95 – 102 square inch
  • Oversize: 102 – 115 square inch

Een groter blad resulteert in meer power en meer comfort, maar biedt wat minder controle. Een kleiner blad heeft minder power, maar geeft meer controle (vooral van belang voor de betere speler).

Gewicht

Door het gebruik van high tech materialen is het mogelijk om steeds lichtere rackets te maken. Toch is lichter niet per definitie beter. Een lichter racket is makkelijker en sneller te hanteren, maar beschikt over wat minder power. Bij een mindere techniek maakt een lichter racket het makkelijker om nog te corrigeren. Een zwaarder racket geeft meer power en controle.

Door het gebruik van nieuwe high tech materialen worden tegenwoordig vaak lichtere rackets gemaakt met het gewicht vooral in het blad: hierdoor worden de voordelen van een lichter racket (makkelijke hanteerbaarheid) en een zwaarder racket (meer power en controle) met elkaar gecombineerd.

Stijfheid

Bij impact met een tennisbal buigt het frame. Door deze vervorming gaat energie verloren, wat ten koste gaat van de balsnelheid. Een stug racket heeft daardoor meer power dan een soepeler racket. Door de geringe vervorming is een stugger racket ook wat preciezer. Bij een soepeler racket is het balcontact iets langer, waardoor het racket meer gevoel heeft. Stijfheid wordt uitgedrukt in RA waarde

Topsport Oldenzaal heeft een eigen RACKET TEST CENTRUM.

Hier kunnen wij uw racket testen of deze nog voldoet aan uw wensen.

Voor een uitgebreid assortiment verwijzen wij u graag naar onze winkel of onze webshop

Logo webshop Topsport Oldenzaal

WebShop Topsport Oldenzaal