Running

Topsport Oldenzaal is een specialist in het adviseren van hardloopschoenen, kleding en accessoires voor dames, heren en kinderen.

Om een goed advies te kunnen aanmeten hebben wij gekozen voor drie specifieke runnnig merken in schoenen: Asics, Saucony en Mizunu. Daarnaast kunnen wij u middels een voeten scan analyse aangeven welke schoen het best bij u past.

Hardloopschoenen.

Blessuregeschiedenis, gewichtsklasse, looppatroon, oude sportschoenen en voettype zijn belangrijke bronnen van informatie om een goed sportschoenadvies te geven.

Sportschoenen zijn specifiek ontwikkeld om de schok op te vangen en de voet in sommige gevallen te stabiliseren. Hardloopschoenen zijn er voor :

  • Antipronatie schoen voor overproneerders. Hierbij is het materiaal aan de binnenzijde van de tussenzool harder t.o.v. de buitenzijde.
  • Antisupinatie schoen voor supinatielopers. Hierbij is de buitenzijde van de tussenzool meer ondersteunend dan de binnenzijde.
  • Neutrale schoen voor neutrale lopers. Hardloopschoenen voor een normaal pronerende voetafwikkeling.

Aandachtspunten
Aandachtspunten bij de aanschaf van nieuwe hardloopschoenen :
Demping.
Bedenk eerst wat voor soort demping u wenst en vooral nodig hebt.
De kwaliteit van demping heeft een prijskaartje. Goedkope schoenen kunnen verrassend comfortabel aanvoelen, maar de vraag is gerechtvaardigd hoe lang dat gevoel standhoudt.
Een zachte schoen voelt prettig in de winkel, daarna voldoet dit meestal niet. Tenzij u licht genoeg bent, of de schoen stabiel of reactief genoeg is.
Een schoen met veel demping biedt meestal wat wordt beloofd. Maar de wijze van plaatsing van dempingselementen kan de schoen weleens heel andere karakteristieken geven.
Uw gewicht heeft invloed op de demping, en dus zijn lopers op zoek naar een mix van aangename demping en voldoende stugheid van de tussenzool.
Demping en stabiliteit hoeven elkaar niet uit te sluiten. De beste modellen op dit gebied zijn doorgaans ook de duurste.
Pasvorm.
Een goede pasvorm ontneemt het zicht op zaken als stabiliteit, afwikkeling, prijs, geschiktheid en zelfs gewicht. Dus voorafgaand aan het passen moet bekend zijn hoe u loopt en wat voor type schoen u nodig hebt. Zo voorkomt u het passen van een schoen met een perfecte pasvorm, maar een technisch verkeerd onderstel.
Bij het passen is het ook zaak voldoende tijd te nemen en zeker verschillende merken en prijsklassen te proberen.
Lopen in een schoen met een matige pasvorm kan nooit worden gecorrigeerd door de aanwezige technische snufjes.
Bedenk dat er merken zijn, die ook breedtematen bieden .
Een zwaarder model kan door de goede pasvorm lichter aanvoelen.
Stabiliteit.
Neutrale lopers moeten oppassen geen antipronatieschoenen te kopen.
Een deskundige verkoper is absoluut noodzakelijk voor het geven van een goed advies.
Iets te veel stabiliteit kan geen kwaad. Hebt u stijve voeten, dan dienen deze echter niet door de schoenen te worden beperkt in de benodigde bewegingsvrijheid.

Logo webshop Topsport Oldenzaal

WebShop Topsport Oldenzaal

Runningkleding
De sportkleding die je gaat gebruiken bij het hardlopen moet functioneel zijn. De eisen waaraan sportkleding moet voldoen, hebben te maken met het lichaam, het
Runningaccessiores
Runningschoen voetanalyse
De voetscan analyse is ervoor om u een goed beeld te geven welke stand uw voeten hebben en welke schoenen daar bij passen. Een verkeerde schoen