Veldvoetbalschoenen

Voetbalschoenen kopen, zoveel keus

Ga je voetbalschoenen kopen, dan heb je liefst een ruime keus uit modellen, maten en materialen zodat je de voor jou best passende voetbalschoen kan nemen. Iedere voet is weer anders en ook je positie op het veld en persoonlijke smaak tellen mee in de keuze. 

Het is belangrijk om de voetbalschoenen te kopen dat het best bij je past zodat je blessures en problemen met je gewrichten en spieren voorkomt. Daarnaast zorgen goed zittende voetbalschoenen voor een verbetering van je spel.  Een medewerker in onze winkel kan je precies vertellen welke schoen het beste past bij je voeten en je spel.

Het onderstaand schema geeft een overzicht in de eigenschappen met de verschillende materialen.

Kunststof

Leer

Synthetisch

Pasvorm Matig Goed, past zich aan de voet aan Zeer goed
Stabiliteit Matig Goed Zeer goed
Balgevoel Matig Goed Zeer goed
Onderhoud Laag Noodzakelijk Laag
Duurzaam Redelijk Goed Redelijk
Gewicht Gemiddeld Zwaar, vooral bij natte velden Zeer licht
Prijs Laag Gemiddeld Hoog

Welke voetbalschoenen bij welke ondergrond

De schoenen uit ons assortiment zijn voorzien van uiteenlopende zooltypen. Deze verschillende zolen zorgen voor goede grip op iedere ondergrond. Zo zult u meer grip ervaren met lange noppen op drassige velden, terwijl korte noppen op hun beurt meer grip bieden op droge velden. De verschillen in de diverse zolen zit hem in het aantal noppen, de lengte ervan en de plaatsing.

Softground (SG)

Voetbalschoenen die gebruik maken van een Softground zool bevatten 6 tot 8 hoge noppen. Deze noppen, die net iets langer zijn dan die van Firmground schoenen, zorgen voor extra grip op zachte en drassige velden. De langere noppen, waarvan er over het algemeen vier op de voorvoet geplaatst zijn en twee ter hoogte van de hiel, zorgen ervoor dat u veel grip en controle heeft op het veld. Vooral bij natte omstandigheden is dit een zeer geschikt type nop, waarmee u niet zult wegglijden. Ook veel keepers laten hun keuze, mede om deze reden, op Softground noppen vallen.

Softground noppen:
Minder noppen (6 tot 8)
IJzeren noppen
Langere noppen
Voor extra grip op drassige velden

Firmground (FG)
Voetbalschoenen die voorzien zijn van een Firmground zool, zijn bij uitstek geschikt voor het spelen onder droge omstandigheden op traditionele voetbalvelden. Firmground schoenen zijn het meest verkochte type schoenen. De schoenen zijn voorzien van een zool met 12 tot 18 lage noppen, voor het spelen op harde en droge velden. Op zachte, drassige velden komt de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten, waardoor de grip op het veldoppervlak aanzienlijk vermindert en u minder diep wegzakt. Let op! FG schoenen zijn niet geschikt voor Kunstgrasvoetbalvelden. Dit omdat ze zeer snel slijten.

Firmground noppen:
Meer noppen (12 tot 18)
Kortere noppen
Voor uitstekende grip op droge en harde velden

Turfground (TF)
Schoenen voorzien van een TF zool bevatten vele kleine noppen, voor ongekende grip op extreem harde velden. Zo geeft de Turfground zool veel grip op verharde en bevroren velden, onder winsterse omstandigheden. Ook op gravelondergronden biedt dit type nop zeer veel grip op het veldoppervlak.

Turfground noppen:
Veel kleine noppen
Korte noppen
Voor uitstekende grip op verharde velden

Artificial Ground (AG)
Voor het spelen op kunstgrasvelden is het gebruik van een AG-zool een vereiste. Met de Artifical Ground noppen ervaart u veel grip op kunstgrasvelden. Omdat steeds meer clubs overstappen naar kunstgrasvelden is het van belang ook een kunstgrasschoen aan te schaffen. Met dit type schoen, dat beschikt over ietwat kortere noppen, heeft u veel speelcomfort op kunstgrasondergronden.

Artificial Ground noppen:
Meer noppen (15 tot 25)
Kortere noppen
Afwisselend van formaat
Voor uitstekende grip op kunstgrasvelden

Blessure preventie

Zool/Veldcombinatie

Omschrijving

Blessure risico

Lange noppen/zacht veld

Te lange noppen op een zachte ondergrond fixeren het standbeen in de bodem, waardoor verdraaiing van het kniegewricht het gevolg kan zijn. In ernstige gevallen leidt dat tot (grote) beschadiging van het gewricht, die dan vaak uitgebreide medische behandeling vergt.

Knie

Lange noppen/hard veld

Te lange noppen op een harde ondergrond leiden tot een verminderde stabiliteit, waarvan vooral enkelverstuikingen het gevolg zijn.

Enkel

Korte noppen/glad veld

Te korte noppen op een glad, zacht veld verhogen het risico op wegglijden, waardoor verrekkingblessures van spieren en pezen kunnen ontstaan.

Hamsting/Lies

Logo webshop Topsport Oldenzaal

WebShop Topsport Oldenzaal


.